Vergoeding

Haptotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Haptotherapie kun je meestal onder de rubriek alternatieve geneeswijzen vinden en soms onder beweegzorg. Veel zorgverzekeraars werken met een vast bedrag per dag (een dagvergoeding) of met een percentage van het behandeltarief tot een maximum bedrag per kalenderjaar. Dit is afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten. Het is raadzaam goed in je polisvoorwaarden te kijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Informatie over vergoedingen kun je vinden op de website van onze beroepsvereniging VVH: www.haptotherapeuten-vvh.nl.

De gemeente Amstelveen geeft mensen met een bijstandsuitkering gelegenheid gebruik te maken van de bijzondere bijstand. Hiervoor kun je contact opnemen met je consulent van de sociale dienst.

In sommige gevallen wordt haptotherapie vergoed door de werkgever. Vaak gaat het dan om arbeidsreïntegratietrajecten.

Ook kan het zijn dat de therapiekosten opgevoerd kunnen worden als bijzondere ziektekosten voor je belastingaangifte wanneer je voldoet aan de daarvoor gestelde voorwaarden.

Afspraken die meer dan 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden niet in rekening gebracht. Vanwege de coronamaatregelen zijn deze annuleringsvoorwaarden versoepeld: ben je verkouden geworden, heb je koorts gekregen of is er iemand in je omgeving ziek geworden en heb je die dag een afspraak dan wordt de behandeling niet doorgerekend wanneer je annuleert.

Een behandeling duurt een uur. Je kunt ook om verzekeringstechnische redenen 45 minuten of een half uur afspreken.

Wil je een afspraak met beeldbellen? Dat is mogelijk via Clickdoc. Dit is een beveiligde manier van beeldbellen waarvoor je van mij een link met een code ontvangt. Je hoeft dus geen programma te downloaden.

 

 

 


Lees meer informatie over Haptotherapie: